October 9, 2020

iamYu weer bovengronds!

Na maanden hard werken aan het bouwen van iamYu, de gepersonaliseerde monitoringsapp voor dagelijkse jeugdzorg, komen we weer boven de grond. De komende tijd staan er testsessies met professionals en jongeren gepland. iamYu is weer zichtbaar!
iamYu

Jongeren in de jeugdzorg meer inspraak, inzicht en regie geven tijdens de behandeling. Dat is de reden dat sinds vorig jaar iamYu wordt ontwikkeld: Een app die op individueel niveau en herhaaldelijk over tijd meet wat belangrijk is voor een jongere om zo zicht te krijgen op het persoonlijke ontwikkelproces van een jongere en de behandeling hierop te kunnen afstemmen. Zorg op maat maak je niet alleen, dus jongeren gebruiken iamYu altijd samen met een begeleider of behandelaar. Bij de ontwikkeling zijn jongeren en professionals nauw betrokken als adviseurs, testers en ambassadeurs.

iamYu in corona-tijd

Professionals in de jeugdzorg werken nog steeds elke dag hard om de zorg voor jongeren zo gewoon mogelijk door te laten gaan in tijden van corona. Daar hebben wij veel respect voor. Door de maatregelen waren testsessies helaas niet mogelijk, maar iamYu heeft niet stil gestaan! De ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden hard doorgewerkt om de app en web-kant van iamYu te bouwen. Gelukkig konden de meningen van professionals en jongeren hierin mee worden genomen, omdat we eind 2019 en begin 2020 veel feedback verzamelden op de eerste versies van de app. Daarbij kregen we oa hulp van studenten Communicatiewetenschappen voor focusgroepen en interviews. Hierover zullen we later meer delen.

Nieuwe versie iamYu

Door het harde werk van de ontwikkelaars kruipt iamYu nu weer boven de grond om te gaan testen. We hebben veel zin om de nieuwe versie te laten zien en testen door onze iamYu jongerenadviseurs, eerder betrokken professionals. Hoe werkt het samen formuleren van persoonlijke vragen die je daarna op de app invult? Sluit het aan bij de behoeften? Wat kan er duidelijker? We hebben vragen te over & zijn erg nieuwsgierig naar alle meningen en opmerkingen.

Laatste belangrijke stap van iamYu zal het maken van grafieken zijn waarin de antwoorden op jouw vragen worden weergegeven. Want hoe lees je een grafiek? Hoe wil je die op je mobiel zien als jongere? En hoe willen professionals en jongeren samen praten over grafieken en voortgang? Een belangrijk deel van deze vragen zal beantwoord worden met behulp van het prijzengeld van de Medische Inspirator Prijs 2019. iamYu won in december 2019 de 3e plaats van deze prijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoekers.

Op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen & testsessies rondom iamYu? Schrijf je dan hier in.

Meest recent