Onze visie

Veel jongeren en volwassenen in de zorg willen meer inspraak in hun behandeling. iamYu is gestart door een groep jongeren, zorgprofessionals en onderzoekers die gelooft dat inzicht en eigenaarschap zorg op maat ondersteunt.

De vele protocollen en standaarden in de zorg kunnen het gevoel geven dat er geen oog is voor de persoon. Standaard vragenlijsten en normgroep vergelijkingen missen vaak aansluiting. Persoonlijke metingen, die frequent worden ingevuld, geven een completer en passender beeld. Bovendien is invullen hoe het de afgelopen dag ging een stuk makkelijker dan over de afgelopen maand of het laatste half jaar.

iamYu is een app die is ontwikkeld voor cliënten in de zorg die samen met hun professionals zicht willen krijgen op hun eigen leerproces. Omdat met iamYu op maat wordt gemeten levert het concrete inzichten die nodig zijn om veranderingen, valkuilen, positieve en negatieve stimuli te bespreken. Door meer grip op het eigen proces kan iemand zelf aangeven hoe en waar het zorgtraject bijgesteld moet worden.

Cliënt en professional bepalen samen hoe zij iamYu inzetten om een gepersonaliseerd meettraject neer te zetten. Dit wordt afgestemd op de behoeften en persoonlijke doelen van de cliënt. Het invullen van de vragen gebeurt in de app waar ook de resultaten gelijk zichtbaar zijn. De verzamelde data geven inzicht en ondersteunen de gesprekken in het behandeltraject.