iamYu 3e prijs Medische Inspirator 2019

Na een intsensieve publiekscampagne waarin alles op alles is gezet om zoveel mogelijk stemmen te werven kreeg iamYu op 21 november de 3e prijs uitgereikt van de ZonMw Medische Inspirator prijs.
December 22, 2019

Jaarlijks rijkt ZonMw een prijs uit voor het meest inspirerende samenwerkingsverband tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Deze prijs is bedoeld om een onderzoeksproject dat aansluit bij een patiëntbehoefte te financieren. iamYu was een van de genomineerde initiatieven. Een maand lang kon er middels een landelijke stemcampagne op de verschillende projecten gestemd worden.

Prijsuitreiking

Op donderdag 21 november vond de prijsuitreiking plaats. Tijdens een interactief programma rondom het thema patiëntparticipatie werd de einduitslag van de stemcampagne bekend gemaakt. Met trots namen wij de derde prijs in ontvangst; een bedrag van €50.000.

Persoonlijke grafieken

Deze €50.000 zal besteed worden aan onderzoek en ontwikkeling van persoonlijke grafieken. Dit onderzoek wordt vanzelfsprekend samen met onze iamYu jongerenadviseurs en andere jongeren uitgevoerd.

Meest recent