Terugblik stemperiode Medische Inspirator prijs

Vier weken lang heeft het iamYu-team hard gewerkt om stemmen te werven voor de Medische Inspirator prijs. Het was een periode van acties, presentaties, artikelen en vooral veel praten om samenwerking in de jeugdzorg te laten winnen. Tijdens de prijsuitreiking op 21 november maakt ZonMw bekend op welke plaats iamYu is geëindigd.
November 20, 2019

iamYu is één van de drie genomineerde projecten voor de Medische Inspirator prijs 2019. Deze prijs wordt jaarlijks door ZonMw uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Tot 12 november kon er middels een landelijke mediacampagne gestemd worden op de drie filmpjes van de genomineerde initiatieven. Een terugblik op de eerste mediacampagne van iamYu.

Stem activiteiten

De afgelopen weken is het hele iamYu-team hard bezig geweest om stemmen bij elkaar te krijgen door middel van diverse acties. In samenwerking met de Communicatie afdelingen van Pluryn en de Radboud Universiteit zijn over alle zorglocaties en de hele campus stemposters verspreid. iamYu projectleider Anna Lichtwarck-Aschoff ging de collegezalen langs om een praatje te houden over iamYu en werd geïnterviewd door Radboud Recharge. Een heus iamYu-guerilla-team bestaande uit Sanne Cival, Dominique Paulissen en Sanne van den Berg ging dagelijks op pad om bij zoveel mogelijk medewerkers en studenten hun stem voor zich te winnen.

Verder werd Nijmegen gemobiliseerd door een artikel met stemoproep in De Brug en werd iamYu opgenomen in diverse landelijke nieuwsbrieven van kennis- en brancheorganisaties rondom jeugdzorg. Via een social media-campagne werd iamYu verder onder de aandacht gebracht, met enthousiaste reacties als resultaat en zelfs een stem van hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets. En dan hebben we nog niet eens de activiteiten van Sjoerd Wiersma, Mohini Awadhpersad, Zorgbelang Inclusief en Harrie Hendriksen genoemd, waardoor iamYu onder zowel jongeren als professionals steeds bekender wordt. Kortom, het iamYu-team heeft de afgelopen weken niet stil gezeten & we zijn dan ook erg benieuwd naar de einduitslag!

Prijsuitreiking

Donderdag 21 november zal ZonMw tijdens een interactief programma rondom het thema ‘patiëntparticipatie’ de Medische Inspirator prijs 2019 uitreiken.  Het project met de meeste stemmen wint de hoofdprijs van € 100.000, de 2e en 3e plaats winnen respectievelijk € 75.000 en € 50.000. Kijk hier voor het programma.

  Volg ons via social media om op de hoogte te blijven van de uitslag.