• 024-3612072
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nieuws

Jongeren van Pluryn positief over iamYu!

De afgelopen maanden is er flink getest bij iamYu. Vijf jongeren en hun persoonlijk begeleiders van een leefgroep van Pluryn hebben de app enkele weken uitgeprobeerd. Zij waren de eerste jongeren die de app mochten uitproberen en gaven het projectteam daarmee waardevolle informatie over het gebruik van de app. In de iamYu-app hebben jongeren en begeleiders samen een persoonlijke vragenlijst opgesteld om dagelijks in te vullen. Doordat de vragen door de jongeren zelf bedacht werden, sloten ze goed aan bij dat waar zíj aan wilden werken of inzicht in wilden verkrijgen.

Lees meer »

Participatie als missing link tussen jeugdzorg, praktijk en onderzoek

Op 8 april 2021 vond de digitale editie van Jeugd in Onderzoek plaats. Eén van de deelsessies was het participatiecafé: ‘Participatie als missing link tussen jeugdzorg, praktijk en onderzoek’. We stonden stil bij de meerwaarde van jongerenpartcipatie in onderzoek en deelden onze positieve ervaring met de verschillende rollen die jongeren bekleden binnen iamYu: partner, adviseur, tester, ontwikkelaar en ambassadeur. Binnen de Academische Werkplaats Jeugd Inside Out neemt participatie een belangrijke plek in. Maar waarom vinden wij jongerenparticipatie eigenlijk zo belangrijk? En hoe pak je dat aan als projectleider of onderzoeker?

Lees meer »

Kick-off van de eerste praktijktesten!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de iamYu-app. Binnen Pluryn en Praktikon is de afgelopen weken feedback verzameld van professionals die betrokken zijn bij de monitoring van zorg. Met deze feedback wordt de iamYu-app nu klaargestoomd voor gebruik in de praktijk. Vorige week was de kick-off van de eerste testfase met jongeren én professionals als co-onderzoekers. We zijn enorm benieuwd naar hun ervaringen en het gebruik van de iamYu-app in de praktijk!

Lees meer »

iamYu: Op naar 2021!

Het iamYu projectteam trof elkaar vandaag online voor het laatste overleg van dit jaar. Samen met jongerenadviseur Rudi en ambassadeur Harrie blikten we terug op het vreemde jaar dat 2020 was, bekeken we een demo van de app visualisaties én keken we vooruit naar de plannen voor 2021. Tevens verwelkomden we de nieuwe project coördinatoren.

Lees meer »

Pluryn interviewt iamYu

Volgend jaar wordt een spannend jaar voor iamYu. De testsessies met de eerste live versie van de gepersonaliseerde monitoringsapp staan gepland. Jongeren, begeleiders en projectleden: iedereen is benieuwd hoe de app gaat werken ‘in het echt’. Pluryn vroeg ambassadeur Harrie en projectlid Roy wat iamYu zo bijzonder maakt.

Lees meer »

Oprichting Small Data Institute

Met een digitale handtekening van het stichtingsbestuur op 4 december, is de oprichting van het Small Data Institute een feit! Het SDI zet zich in voor implementatie, onderzoek en verdere ontwikkeling van gepersonaliseerd meten in de praktijk middels iamYu.

Lees meer »

Vidi voor iamYu projectleider Anna

iamYu projectleider dr. Anna Lichtwarck-Aschoff (Radboud Universiteit) heeft de prestigieuze Vidi-subsidie ontvangen van NWO. Daarmee zal Anna de komende jaren onderzoeken wanneer tijdens een behandeling interventies het beste werken.

Lees meer »

iamYu weer bovengronds!

Na maanden hard werken aan het bouwen van iamYu, de gepersonaliseerde monitoringsapp voor dagelijkse jeugdzorg, komen we weer boven de grond. De komende tijd staan er testsessies met professionals en jongeren gepland. iamYu is weer zichtbaar!

Lees meer »
Medische Inspirator Prijs

iamYu 3e prijs Medische Inspirator 2019

Na een intsensieve publiekscampagne waarin alles op alles is gezet om zoveel mogelijk stemmen te werven kreeg iamYu op 21 november de 3e prijs uitgereikt van de ZonMw Medische Inspirator prijs.

Lees meer »
Medische Inspirator Prijs

Terugblik stemperiode Medische Inspirator prijs

Vier weken lang heeft het iamYu-team hard gewerkt om stemmen te werven voor de Medische Inspirator prijs. Het was een periode van acties, presentaties, artikelen en vooral veel praten om samenwerking in de jeugdzorg te laten winnen. Tijdens de prijsuitreiking op 21 november maakt ZonMw bekend op welke plaats iamYu is geëindigd.

Lees meer »